Upeita kotimaisia rakennuskohteita 2017

untitled-7

Uusia rakennusmateriaaleja kehitellään jatkuvasti ja myös historiaan katsotaan inspiraation toivossa. Puurakentamisessa on Suomella vankat perinteet ja tietotaito. Kaupungin keskustaankin voidaan nykyään rakentaa kokonaisia puukortteleita, sillä rakentamisessa käytettävät puutuotteet on kehitetty kestäviksi ja paloturvallisiksi.

Wood City

Helsingin Jätkäsaareen ollaan rakentamassa kokonaista puutalokorttelia, urbaania sellaista. Tämän Wood Cityksi nimetyn, ainutlaatuisen rakennushankkeen ovat kehittäneet Stora Enso ja SRV. Kortteli tulee sisältämään puisten kerrostalojen ohella toimistotiloja ja hotellin.

Asuintalot nousevat kahdeksan kerroksen korkuisiksi ja ne sisältävät vuokra-asuntoja, joiden käyttäjänä on Helsingin Kaupungin Asunnot Oy. Rakennuttajana on Helsingin Kaupungin Asuntotuotantotoimisto ATT.

Puuverhoilu

Kaikkien rakennettavien talojen julkisivuverhoiluun käytetään Accoya-puutuotetta. Sen valinta on pitkän vertailu- ja tutkimusprosessin tulos ja sen valintaan vaikutti ennen kaikkea sen loistava säänkestävyys. Suomalaisessa ilmastossa tähän onkin tarvetta, Jätkäsaaressa rasitusta lisää vielä meren läheisyys. Tuotteen valintaan vaikuttivat myös sen ekologisuus, eettisyys, pitkäikäisyys ja huoltovapaus.

Mikä Accoya?

Accoya-puutuotteella tarkoitetaan radiata-mäntyä, joka on asetyloitu. Asetyloinnilla taas tarkoitetaan puun käsittelyä etikka-anhydridillä. Tämä käsittely vaikutta mittapysyvyyteen sekä lahonsietokykyyn. Tällä tavalla modifioitu puu on täysin myrkytöntä, mutta sen säänkesto erinomainen.

Puhutaankin käytännössä uudesta puulajista, jota on testattu hyvin rankoissa olosuhteissa, sekä maan päällä että alla, kuin myös vedenalaisissa ympäristöissä. Tämän vuoksi Accoya-puulle voidaan antaa jopa 50 vuoden lahoamattomuustakuu. Maan- ja vedenalaisissa kohteissa takuu on 25 vuotta.

Accoyan käyttökohteet

Accoyalla on sekä PEFC- että FSC- ympäristömerkit ja puuaines on kotoisin kestävän kehityksen mukaisesti kasvatetuista ja hoidetuista metsistä. Ekologisuuden lisäksi se pitää hyvin mittansa ja on myös esteettisesti silmää miellyttävä.

Accoya sopii erityisesti käytettäväksi julkisivuihin, mutta myös erinomaisesti terassilaudoitukseen, sekä pienille että isoille kohteille. Se ei tikkuunnu, joten sillä voi kävellä paljain jaloin. Se ei ole myöskään märkänä liukas, mikä taas lisää materiaalin aina tärkeää turvallisuutta. Kauneutensa ansiosta se sopii myös näyttäviin ja suuriin projekteihin.